Tulpen knutselen van lege toetjes bakjes

Deze tulpen knutselen horen bij een lekker zelf knutselen lente projectje. Spaar lege pindakaas doppen en lege toetjes bakjes. Zorg dat je de bakjes goed schoonmaakt anders gaan ze niet zo lekker ruiken. Bekijk hier nog meer lente thema knutsel projecten.

Deze tulpen knutselen doe je zo:

  • Verf de bakjes die als bloem dienen rood (of een andere mooie kleur die tulpen hebben) en schilder de bakjes die als potje gaan dienen ook in een zelf gekozen kleur. Gebruik eventueel een schuursponsje om de bakjes was ruw te maken, zodat de verf beter blijft zitten.
  • Gebruik een stuk groen karton/papier om de tulpblaadje, die aan de steel komen te zitten, uit te knippen. Neem een stukje plakband en maak ze vast aan een groen rietje.
  • Als je het rietje in een stukje inpak folie wikkelt en dit in het potje duwt blijft het steeltje van de tulp vanzelf vastzitten. Je kunt het potje op een pindakaas dop plakken, dan valt het bakje niet zo snel om.
  • Maak met een schaar een klein sneetje in de onderkant van het bakje, dat de bloem wordt. Je kunt het rietje hier doorheen drukken en klaar is je zelf geknutselde tulp.

TIP: ook leuk als voorjaars- of Pasen thema en Moederdag cadeau.

P1160797 P1160793 P1160794 P1160795 P1160791

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.