Slangen knutselen van crêpepapier

Dit slangen slinger knutsel idee past leuk bij het knutsel thema dieren. Klik hier voor nog meer dieren knutsel ideeën. Hieronder vind je de beschrijving hoe je deze slang knutselen kunt.

Zo kan je deze slang knutselen:

  • Teken op een stukje gekleurd A4 papier of karton de kop en tong van een slang. Het is leuk als je voor de tong een andere kleur papier/karton gebruikt. Laat de knutsel kinderen met lijm de tong aan de slangenkop vast lijmen. Vergeet niet de oogjes op de kop te tekenen. Natuurlijk kan je ook wiebelboogjes opplakken.
  • Knip van twee verschillende kleuren crêpepapier een stuk van ongeveer 3-4 cm af. Lijm deze twee stukjes crêpepapier vast onder een hoek van 90 graden. Vouw steeds om en om het crêpepapier over elkaar heen. Je krijgt hierdoor een muizentrappetje, zoals je die ook van gewoon papier kunt maken.
  • Omdat een rol crêpepapier normaal zo’n 2,5 meter lang is krijg je een hele lange muizentrap. Dit wordt het lichaam van de slang knutselen.Wil je een extra lang lichaam dan plak je meerdere crêpepapier muizentrappen aan elkaar vast. Wees wel voorzichtig met verplaatsen of ophangen, want het crêpepapier is dun en zou snel kunnen scheuren.
  • Lijm de uiteinden van de muizentrap aan elkaar vast, zodat deze niet uit elkaar kan “rollen” en plak er vervolgens de kop van de slang aan vast.

Knutselidee TIP: De slang is erg leuk om als versiering te gebruiken op een kinderfeestje. Of gewoon om op je slaapkamer over een kast heen te leggen of aan een deur vast te plakken, natuurlijk ook geschikt als knutsel dieren thema of jungle thema.

Slang knutselen Slang knutselen Slang knutselen Slang knutselen slang knutselen

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.