iKnutsel Magazine december 2013
iKnutsel Magazine december 2013

iKnutsel Magazine december 2013

Alsjeblieft! Onze december editie van “iKnutsel magazine”. In dit nummer gebruiken we Kerst als knutsel thema. 4 leuke en simpele knutsels en 1 trakatie.

De maand december, gezellige dagen, donker, versiering en borden gevuld met lekker eten. Maar dit keer gebruiken we de bordjes niet voor het eten, maar voor het knutselen! Drie knutsel werkjes gemaakt van papieren bordjes. Makkelijk, leuk en goedkoop.

Er zijn veel verschillende redenen om de klok te luiden. Bijvoorbeeld de aankondiging van een bepaalde tijd of feestdag. In ons geval het begin en aankondiging van de knutsel maand december. Onze kerst klok kan je mooi in de klas of thuis als versiering ophangen.

Een kerstboom is traditioneel een (naald)boom, die rond kerst, binnen of buiten versierd wordt met lichtjes, ballen en linten. Wat dacht je van onze kerstboom gemaakt van een papieren bordje, je kunt hem zelf zo mooi versieren als je wilt.

Engelen worden vaak gekoppeld aan kerst, maar ook buiten de kerstperiode worden engelen het hele jaar door gezien als beschermer van de mens. Er bestaan heel veel betekenissen en beschrijvingen van de engel. Onze beschrijving gaat over hoe je een engel kunt knutselen. We knutselen een engel van een papieren bordje en een engel van een grote schelp.

Ook voor de trakatie blijven we in het kerst thema. Een kerstboom gemaakt van blokjes kaas, tomaatjes en druiven. Wat bof je als je in de maand december mag trakteren.

Wij wensen jullie een fijne afronding van het Sinterklaasfeest en een mooi begin van de kerst periode. Veel knutsel plezier in deze gezellige tijd.

Kerstklok van papieren bordje

knutsel spullen

papieren bordje

lint

verf

niettang

Kerstklok van papieren bordje

Werkwijze:

Vouw de uiteinden van een papieren bordje naar elkaar toe, zodat ze de vorm van de klok vormen. Niet of lijm de uiteinden aan elkaar vast. Verf het papieren bordje in een mooie kerst kleur, bijvoorbeeld, rood, groen of geel.

Je kunt ook voor het vouwen het bordje al verven, maar dan zou de verf, tijdens het vouwen kunnen breken. Voor de kleinere kindjes is het waarschijnlijk wel wat makkelijker om het bordje te verven als het nog plat is.

Knip uit een stukje karton een klepel en niet deze aan de binnenkant van het rond gevouwen bordje vast. Gebruik een mooi lint om een mooie kerststrik te maken. Plak of niet deze vast en je kerst klok is klaar om in de boom te hangen.

Kerstboom van papieren bordje

knutsel spullen

papieren bordje

groene verf

glitter

lege wc-rol

plak diamantjes

schaar

Kerstboom van papieren bordje

Werkwijze:

Knip het papieren bordje in tot het middelpunt. Je kunt er nu een punt van maken door de ingeknipte delen over elkaar heen te schuiven. Je kunt ook een klein pizza puntje wegknippen. Verf, voor het maken van de punt, het bordje helemaal groen.

Neem de lege wc-rol en verf hem bruin. Als het bordje goed is opgedroogt vouw je de delen over elkaar heen en lijm je ze vast, zodat de kerstboom punt ontstaat. Smeer een uiteinde van de wc-rol in met lijm en zet de groene punt op de wc-rol. Laat het geheel goed drogen.

Smeer nu de kerstboom in met lijm en strooi er glitter overheen. Je zou de glitter ook op de nog natte verf kunnen strooien. Beplak de kerstboom met diamantjes. Gebruik je fantasie maak hem zo mooi mogelijk.

Engel van papieren bordje

knutsel spullen

papieren bordje

glitter

lijm

schaar

Engel van papieren bordje

Werkwijze:

Dit knutselwerkje is wat makkelijker om met de kleintjes te maken. Neem een papieren bordje en knip twee stroken af. Kijk goed naar de foto, de stroken worden gebruikt voor de vleugels.

Knip van het overgebleven gedeelte een pizza punt. Je hebt nu ook nog een stukje over om het hoofdje van de engel uit te knippen. Lijm de vleugels achter de pizza punt en plak het hoofdje vast. Gebruik lijm en glitter om de engel mooi te versieren.

Engel van een schelp

knutsel spullen

schelp

watten

lint

karton

Engel van een schelp

Werkwijze:

Gebruik een grote schelp en plak deze op een mooie ondergrond. Neem twee plukjes watten en plak deze naast de schelp. De plukjes watten zijn de vleugeltjes van de engel. Neem een stukje lint en maak hier een mooi strikje van. Plak het strikje op de schelp. Gebruik een stukje papier om een hoofdje te knippen en plak deze boven de schelp. Gebruik je fantasie om de engel mooi te versieren met bijvoorbeeld glitter of plak diamantjes.

Gezonde kerstboom traktatie

knutsel spullen

aluminium folie

druiven

kaas

tomaatjes

Gezonde kerstboom traktatie

Werkwijze:

Was de druiven en de tomaatjes. Gebruik een stuk aluminium folie als achtergrond (of een mooi bord). Snij blokjes kaas en gebruik een uitsnij vormpje van een ster voor de piek.

Leg alles mooi neer in de vorm van een kerstboom. Je kunt rondom de boom ook nog losse sterretjes van kaas neerleggen.

Bedankt en een fijne december knutsel periode gewenst.
De redactie van “iKnutsel Magazine” wenst je alvast een fijn kerstfeest toe.

iKnutsel Magazine december 2013
h t t p : / / w w w . j e k n u t s e l e i k w i j t . n l /
i n f o @ j e k n u t s e l e i k w i j t . n l

Alle rechten voorbehouden.
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
      
TerugTerug

Aanmelden voor de knutsel nieuwsbrief