iKnutsel Magazine januari 2014
iKnutsel Magazine januari 2014

iKnutsel Magazine januari 2014

Als eerste willen we jullie een gezond en knutselvol 2014 toewensen. Deze maand gaan we volop aan de slag met het thema winter. Het voelt buiten misschien nog niet als winter, maar met onze knutselideeŽn proberen we toch alvast in de winterstemming te komen.

Misschien heb jij alvast een leuk valentijn knutsel idee voor februari? Laat het ons dan weten via info@jeknutseleikwijt.nl en wie weet komt jouw idee wel in de volgende editie van ons ďiKnutsel MagazineĒ

De maand januari, ook zonder sneeuw kan je een sneeuwman maken. Je hebt vast nog wel een oude bloempot staan die je hiervoor kunt gebruiken.

Vogels komen vooral in de winter vaker in de buurt van huizen. Er hanger dan volop voederbollen in de tuinen, waar de vogeltjes dankbaar gebruik van maken. Ons roodborstje gemaakt van een voetafdruk hoef je niet te voeren.

Wist je dat ouderwetse gloeilampen in de winter (donkere dagen) wel voor 1/3 van je stroomverbruik zorgen! Door deze te vervangen voor spaarlampen, bespaar je dus een hoop geld op je stroomverbruik. Dit is het moment, vervang de gloeilampen en knutsel er een mooie sneeuwpop van.

Spaar de doppen van de lege melk en vla-pakken. Zorg dat je een aantal grote en kleine bewaard. Erg leuk om een sneeuwpop van te maken. Goedkoop, simpel en leuk.

Tot slot, zoals elke maand een traktatie. Deze keer een chocolade bananen split, maar dan zonder ijs, maar wel met spikkels!

Vragen, tips of opmerkingen? Mail ons! info@jeknutseleikwijt.nl

Sneeuwman van bloempotje

knutsel spullen

bloempotje

verf

chenille draad

rood karton

Sneeuwman van bloempotje

Voor deze sneeuwman hebben we een klein bloempotje gebruikt. Je kunt hem natuurlijk ook in het groot maken.

Schilder de bloempot wit en laat hem goed drogen. Versier de bloempot rondom met sneeuwvlokjes. Gebruik hiervoor een dunne penseel. Knip uit een stukje rood karton een neusje en plak deze op. Gebruik zwarte verf of een zwarte stift om de mond en oogjes te tekenen.

Tenslotte neem je een stuk chenille draad. Draai hiervan een mooie wintermuts die bij de sneeuwman past. Deze sneeuwman staat erg leuk als versiering op de vensterbank of als versiering in de klas.

Roodborstje van voetafdruk

knutsel spullen

voetafdruk

verf

wiebel oogje

papier

Roodborstje van voetafdruk

Werkwijze:

Dit knutselwerkje is vooral geschikt om met de kleintjes te maken.

Verf de onderkant van de voet in met vingerverf en maak hiermee een mooi duidelijke voetafdruk op een stuk A4 papier. Gebruik bruine verf voor de afdruk.

Schilder de borst van het roodborstje met rode verf. Het borstje moet aan de binnenkant van de voetafdruk geverfd worden. Kijk goed naar de foto. Schilder de pootjes en het snaveltje en gebruik een wiebeloogje als afronding van dit kunstwerk.

Sneeuwpop van gloeilamp

knutsel spullen

gloeilamp

verf

lint

Sneeuwpop van gloeilamp

Werkwijze:

Je hebt vast nog wel ergens een oude gloeilamp liggen. Of vervang een gloeilamp voor een (zuinigere) spaarlamp. De gloeilamp gaan we gebruiken om een mooie sneeuwpop van te maken.

PAS OP: Je werkt wel met breekbaar glas!

Verf de gloeilamp wit. Als je een gloeilamp hebt dit mat wit is, hoef je de lamp niet te verven. Strooi wat glitter over de nog natte verf, dit geeft de sneeuwpop een mooi glitter effect. Als de witte verf droog is, gebruik je zwarte verf om de knoopjes en oogjes van de sneeuwpop te verven. Als laatste verf je een wortel neusje.

Maak meerdere sneeuwpoppen en hang ze op aan een lintje. De sneeuwpoppen brengen licht, warmte en gezelligheid in deze donkere winter dagen.

Sneeuwpoppen van doppen

knutsel spullen

grote doppen

kleine doppen

lint

verf

watten

Sneeuwpoppen van doppen

Werkwijze:

Spaar grote en kleine doppen, om deze gezellige sneeuwpoppen te knutselen. Gebruik verschillende maten doppen voor de benen, buik en het hoofd van de sneeuwman. Voordat je de doppen opplakt verf je op een stuk karton een winter achtergrond.

Van een stuk lint knip je een sjaal voor de sneeuwpoppen. Met een zwarte stift teken je de knoopjes, mond en ogen. Een stukje rood karton gebruik je voor de neus. Als laatste plak je watten onder de sneeuwmannen. Wat een mooi winter schilderij.

Bananen, chocolade en spikkels traktatie

knutsel spullen

aluminium foli

bananen

chocolade

spikkels

Bananen, chocolade en spikkels traktatie

Werkwijze:

Smelt de chocolade marie au bain. Zorg dat je de gesmolten chocolade niet te heet maakt (anders duurt het te lang voor de chocolade stolt)

Snij de banaan in stukje en dip deze in de gesmolten chocolade. Daarna dip je de banaan met de nog warme chocolade in de spikkels. Zet het geheel op een bord bekleed met aluminium folie. Gebruik wat spikkels of suiker sterretjes als decoratie tussen de bananen. Serveer als de chocolade gestold is.

Veel januari knutsel plezier gewenst.
Als jullie zelf leuke ideeŽn hebben, mail deze dan naar de redactie van ďiKnutsel MagazineĒ (info@jeknutseleikwijt.nl) Wie weet plaatsen we jouw idee wel in de volgende editie van ons magazine.

iKnutsel Magazine januari 2014
h t t p : / / w w w . j e k n u t s e l e i k w i j t . n l /
i n f o @ j e k n u t s e l e i k w i j t . n l

Alle rechten voorbehouden.
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieŽn, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
      
TerugTerug

Aanmelden voor de knutsel nieuwsbrief