Bloemen knutselen van ribbelkarton

Bloemen knutselen van ribbelkarton. Een leuke lente of voorjaars knutsel. Deze bloemen zijn gemaakt van stroken ribbelkarton. Ik heb geel en wit gebruikt voor deze margrieten, maar je kunt ook andere kleuren stroken ribbelkarton gebruiken, zodat je andere bloemen krijgt.

Bloemen knutselen van ribbelkarton, hoe doe je dat?

  • Je hebt nodig de stroken ribbelkarton, verkrijgbaar bij Action of Zeeman. Een schaar, sateprikkers, lijm of een lijmpistool, een potje en steekschuim.
  • Heb je geen stroken golfkarton, dan kun je natuurlijk ook zelf stroken knippen van ongeveer 1cm breed van een groot vel golfkarton.
  • Je hebt vijf witte rolletjes nodig voor een bloem en een geel rolletje voor het hart van de bloem.
  • Rol de stroken op en lijm ze vast. Je kunt de rolletjes het beste even goed vasthouden, zodat de lijm beter kan hechten, anders gaan ze heel snel los. Je kunt hiervoor ook een lijmpistool gebruiken. Kijk dan goed uit voor je vingers!
  • Voor je aan het gele rondje begint knip je helft van de strook eerst in met allemaal knipjes. Als je de strook dan opgerold hebt kun je de knipjes platduwen met je duim, zodat het hart van de bloem ontstaat.
  • Voor het in elkaar zetten van de bloem heb ik een lijmpistool gebruikt, dat hecht sneller dan gewone lijm.
  • Knip van groen golfkarton de steeltjes en blaadjes. Lijm tussen de steeltjes een sateprikker, zodat je de bloemen straks in een potje met steekschuim, oase kunt prikken.

bloemen knutselen van ribbelkarton bloemen knutselen van ribbelkarton bloemen knutselen van ribbelkarton

Je kunt deze bloemen van ribbelkarton knutselen in de lente of het voorjaar. Deze bloemen van ribbelkarton zijn ook leuk om te geven voor moederdag. Je kunt de pot waarin je de bloemen steekt ook nog mooi beschilderen voor moederdag. Maak zoveel bloemen als je wilt in alle kleuren van de regenboog.

Je kunt met deze stroken ribbelkarton ook leuke diertjes knutselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.