Insecten knutselen van karton

Van een stevige kartonnen doos en chenilledraad kun je hele leuke insecten knutselen. Maak eerst eens een mooie wandeling door de natuur en kijk of je insecten kunt ontdekken. Misschien onder een steen of achter een stuk schors of tussen een hoopje bladeren. Kijk goed hoe de insecten eruit zien, wat voor kleur hebben ze, hoeveel pootjes hebben de insecten? Nu heb je vast genoeg ideetjes opgedaan om zelf insecten te gaan knutselen.

Insecten knutselen van karton, hoe doe je dit?

  • Je heb dik karton nodig, van bv een stevige doos. Je hebt pijpenragers of chenilledraad nodig voor de poten van de insecten, een schaar en verschillende kleuren verf.
  • Teken een vorm van een insect op het karton, let hierbij wel op dat de gleuven tussen het karton goed zitten als je je insect uitknipt, zodat je hier de chenilledraad als pootjes tussen kunt schuiven!!!
  • Knip je insect uit en geef het een mooie kleur. Je kunt een echt insect na verven, maar je kunt natuurlijk ook een fantasie insect knutselen en hem paars met roze stippen verven.
  • Laat de verf goed drogen. Je kunt ondertussen nog een paar insecten tekenen en uitknippen.
  • zoek een mooi kleurtje chenilledraad of pijpenragers en knip ze op maat voor de pootjes van je insect. Knip de chilledraad  of de pijpenragers niet te kort, want je kunt ze een heel stuk in het karton schuiven, zodat ze goed blijven zitten.
  • Is de verf van de insecten droog, schuif dan de chenilledraad of pijpenragers in de gleuven van het karton. Nu heeft je insect pootjes.
  • Je kunt van de chenilledraad of pijpenragers ook voelsprieten voor je insecten maken.

insecten knutselen insecten knutselen insecten knutselen

Het chenille draad kun je vinden bij Action. Knutsel zo veel mogelijk verschillende insecten. Maak insecten met je hele klas en plak ze op een grote boomtak in de klas, of plak ze tegen het raam, muur of op het prikbord. Een klas vol kriebelbeestjes, brrrrrrr

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.