Libelle knutselen van plastic lepel

Nog een leuk lente/zomer libelle knutselidee. Dit keer een knutselwerkje, dat snel en dus gemakkelijk te maken is. Maar het resultaat is des te leuker. Speciaal om met de peuters te knutselen.

Zo maak je dit libelle knutselidee:

  • Spaar of koop plastic lepels, deze dienen als lichaam voor de libelle. De lepel zelf heeft al de vorm van de libelle. Gebruik een schuursponsje om het steeltje van de lepel een beetje op te ruwen, zo blijft de lijm beter aan het lepeltje plakken, nadat het is opgedroogd.
  • Knip van stukjes gekleurd karton of vouwpapier de vleugels van dit libelle knutselidee. Gebruik verschillende vormen vleugels en eventueel een kartelschaar voor een leuk effect. Chenilledraad kunnen ook als vleugels dienen. Teken de vleugels alvast uit voor de kindjes, dan kunnen ze deze bijvoorbeeld ook uit prikken met een prikpen.
  • De wiebel oogjes plak je op de bolle kant van de lepel en aan het steeltje van de lepel maak je de vleugeltjes vast met wat hobbylijm.

TIP: Hang ze op aan een stukje draad, zo lijkt het net of de libelles echt door het lokaal heen vliegen. Bij ons hebben de kids er ook nog leuk mee gespeeld.

P1250493 P1250491 P1250489

Wist je dat er bijna 6000 soorten libellen op de wereld bestaan? 69 soorten zijn in België gespot en in Nederland 74. Nu kunnen we deze zelfgemaakte libellen er ook bij optellen. 😉

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Libellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.