Voorjaar knutselen bloesemboom.

Voorjaar knutselen bloesemboom. Knutselen in het voorjaar of de lente. Deze bloesemboom kun je zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Denk daarbij aan de achtergrond en de manier waarop je de boom schildert. Dus dit voorjaar knutselidee is leuk om te maken met de peuters, kleuters, maar ook groep 8.

Een bloesemboom van popcorn

  • Voor dit voorjaar knutsel idee heb je een lege deksel nodig, van bijvoorbeeld een schoenendoos of een deksel van een oude puzzeldoos die niet meer compleet is. Ik bewaar stevige deksels altijd, want daar kun je hele leuke kunstwerkjes in maken en gebruik je de deksel als lijstje.
  • Verschillende kleuren verf, kwast, bakje water, lijm en popcorn.
  • Schilder eerst de achtergrond in de deksel. Je kunt de achtergrond helemaal groen maken, maar je kunt ook de zonsondergang schilderen of de helft blauw en de helft groen, de lucht en het gras. Maak er wat moois van.
  • Als de verf goed droog is kun je er met bruine verf een boom met takken op schilderen.
  • Als de boom goed droog is kun je er stukjes popcorn op plakken, dit is dan de bloesem.

voorjaar knutselen bloesemboom voorjaar knutselen bloesemboom voorjaar knutselen bloesemboom

Wil je liever niet knutselen met popcorn, dan kun je de bloesem van de boom ook maken met propjes wit of roze crêpepapier. Heb je geen crêpepapier in huis, dan kun je de bloesem van de boom ook nog van knoopjes maken. Gebruik voor het opplakken van de knoopjes houtlijm. Houtlijm is sterk en droogt doorzichtig op. Je kunt in het gras ook nog wat bloemetjes of in de lucht wat vlindertjes of vogeltjes schilderen.

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.