Bladeren drogen

Zelf je bladeren drogen gaat heel gemakkelijk met deze blader pers. Bekijk onze herfst knutsel ideeën categorie voor nog meer leuke herfst ideeën

Bladeren drogen met deze zelfgemaakte blader pers:

Vraag aan papa of mama of er in de schuur nog een oude plaat (watervast) triplex staat. En of ze schroeven met vleugelmoeren hebben. Je kunt de materialen ook voor niet zo heel veel geld kopen in een bouwmarkt. Zaag de plank in het formaat van een A4 papiertje zorg dat je minimaal twee planken hebt (meer op elkaar stapelen kan natuurlijk ook, dan passen er meer bladeren tussen de planken, maar dan moet je wel langere schroeven kopen. Hieronder zie je een schets van het bouwplan:

bladeren drogen

schets van blader pers

Leg nu de gezaagde planken op elkaar en boor in elke hoek een gat. Zorg dat tijdens het boren de planken niet verschuiven, want anders passen de gaten niet meer boven elkaar en kun je er later je schroeven niet meer doorheen steken.

Herfst bladeren zoeken

Ga nu op pad om herfstbladeren te zoeken, je vind ze in de maand september en oktober in allerlei mooie kleuren! Kijk maar wat wij allemaal gevonden hebben!

bladeren drogen

Prachtige herfstkleuren

bladeren drogen

zelf een blader pers van hout maken

Pak een plank en leg daar een stuk bakpapier op (hierdoor gaan de bladeren niet aan het hout plakken) Verdeel de herfstbladeren over het bakpapier en als er geen plek meer is leg je er nog een vel bakpapier overheen. Je kunt meerder planken op elkaar stapelen. Maar zorg dat je schroeven wel lang genoeg zijn.

Als je klaar bent leg je de laatste plank bovenop en schroef je met de vleugelmoeren de planken stevig aan elkaar vast. Zie de afbeelding hieronder:

bladeren drogen

De schroef met vleugelmoer houd de planken bij elkaar

En nu is het wachten begonnen. Ze de bladeren pers in een warme ruimte, zodat het drogen sneller gaat, maar je moet soms wel 2 tot 3 weken wachten. Je kunt natuurlijk tussendoor even kijken of de herfstbladeren al mooi droog zijn.

Als ze helemaal opgedroogd zijn kan je ze gaan gebruiken om op te plakken of om als versiering te gebruiken. Pas wel op de bladeren breken snel.

Veel plezier met het maken van deze blader pers om je eigen bladeren drogen te kunnen.

Klik op een ster hieronder en waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 stemmen, gemiddeld: 4,67 van 5)

Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.