Herfst spin knutselen

Nu de herfst weer in aantocht is en de (dikke) spinnen weer volop te zien zijn, wordt het tijd de klas een herfst knutsel thema te geven en deze herfst spin knutselen hoort daar natuurlijk bij. Bekijk ook eens onze andere herfst knutsel ideeën. Vind je dit een leuke herfst knutsel activiteit, vergeet het bericht dan niet te delen via de share buttons onderaan deze pagina.

Ook deze herfst spin knutselen? Zo ga je te werk:

Ten eerste met je naar een kei opzoek. Ga lekker op pad in het bos om keitjes te zoeken. Of loop even langs het tuincentrum. Voor een school of het goede doel is het vaak niet zo’n probleem 20 steentjes (voor een klas) gratis mee te nemen. Het keitje moet het liefst een beetje plat en niet al te klein zijn, zodat het een goed plekje heeft om onderop de pootjes vast te plakken.

Was de keitjes goed en gebruik vervolgens plakkaatverf om de steen zwart te verven. Natuurlijk kan je ook andere kleuren gebruiken. Laat de verf goed drogen.

keitjes verven

Verschillende kleuren geverfde keitjes

Neem nu 4 vrij lange stukken chenilledraad en wikkel zo in het middel op een klein punt aan elkaar vast, zodat je eigenlijk een ster krijgt met 8 stralen. Dit worden de poten van de harige herfst spin knutselen. Lijm me hobbylijm of dubbelzijdig plakband de poten onder aan de steen vast. Je kunt eventueel een zwart stukje vilt knippen en deze dan nog over de poten heen plakken, zodat de buik van de spin ook zwart is en je de verbinding van de poten niet ziet. De spin krijgt zo ook wat meer stevigheid. Helemaal leuk als je later de pootjes gaat buigen om de spin in allemaal verschillende standen te zetten.

spin knutselen

Zelf de poten buigen

Poten van spin knutselen

De poten zijn duidelijk te zien

Knip uit een stukje karton een kruis om op de rug van de spin te plakken. Ook kun je hiervoor eventueel dubbelzijdig plakband gebruiken, dat geeft je spin een extra 3D effect.

Kruisspin knutselen

Mooi kruis op de spinnen rug

En natuurlijk het belangrijkste plak je de spin vol met allemaal wiebel oogjes, want spinnen hebben vaak heel veel ogen.

Spinnen oogjes knutselen

Mooi detail van de oogjes van de spin

TIP Herfst Spin Knutselen:

Teken een web op een stukje A4 papier en rijg met naald en een stuk wol de kruispunten van het spinnenweb na. Je kunt hierin nu je eigen spin vastmaken.

Spinneweb knutselen herfst

Een prachtig spinnenweb knutselen

Klik op een ster hieronder en waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 stemmen, gemiddeld: 4,67 van 5)

Laden...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.