Geboorteschilderij met voetafdruk

Dit zelf handgemaakte geboorteschilderij willen we je niet onthouden.

Zo maak je zelf dit persoonlijke geboorteschilderij:

Als eerste maak je een mooie voet of handafdruk van je kindje. Je kunt hiervoor verf gebruiken of deze speciale daarvoor gemaakte hand en voetafdruk set. Scan de voet of handafdruk in op een hoge resolutie, zodat je de mooie details van de afdruk goed blijft zien, zie een voorbeeld hieronder.

voetafdruk maken

Voetafdruk van vader en dochter

Maak vervolgens in een grafisch programma de afdruk donker en plaats er een persoonlijke tekst bij. In hier voorbeeld hieronder hebben we alleen de afdrukjes donker gemaakt en nog geen tekst geplaatst. Je kunt helemaal zelf bedenken welke tekst je wilt gebruiken.

Voetafdruk

Voetafdrukken donker gemaakt met computer programma

Print je ontwerp uit op transparant overhead papier, want om je afdruk op koper te etsen moet je deze op een lichtgevoelige printplaat belichten. De printplaten zijn in elektronica hobby winkels te koop en afhankelijk van de gekochte printplaat en UV lamp moet je deze ongeveer 2 minuten belichten. Vervolgens heb je ontwikkelaar nodig en een ets middel om de belichte delen weg te etsen. Hiervoor heb je best specialistische kennis nodig of misschien heb je iemand in de familie die hier meer verstand van heeft. Pas op want je werkt met chemicaliën.

Als laatste maak je een mooi grenen houten lijstje die je eventueel nog in een kleurtje kunt verven of beitsen en hier is het resultaat:

Gepersonaliseerd geboorteschilderij

Prachtige in koper geëtste tekst

geboorteschilderij

Geboorteschilderij van dichtbij

 

Zoals je kunt lezen is dit originele persoonlijke geboortecadeau niet voor iedereen zo maar te maken. Heb je daarom zelf niet de spullen of kennis in huis, dan is dit geboorteschilderij ook te koop en te personaliseren via de website www.leuksjoppen.nl. Een bijzonder cadeau om te krijgen, maar ook om te geven. Heb je zelf geen afdrukje? Geen zorgen bij een bestelling wordt een speciaal afdrukpapier toegestuurd!

We zien je bestelling en eventuele vragen graag tegemoet.

Klik op een ster hieronder en waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van 5)

Laden...

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *