herfst kastanje spinnenweb

Heb je net een heerlijke herfstwandeling gemaakt en kastanjes gevonden? Wist je dat je hier een mooi kastanje spinnenweb van kunt maken!  Met wat wol, de kastanje en een oneven aantal sateprikkers kom je een heel eind. Helemaal in de herfstmaanden leuk om te knutselen en bijvoorbeeld voor het raam te hangen. Of om op school in de klas te maken.

Bekijk hier onze overige herfst knutsel ideeën.

Zo maak je het kastanje spinnenweb:

Als eerste en het belangrijkste heb je zojuist een mooie grote kastanje gezocht. Maak de kastanje goed schoon, dan gaat hij minder snel schimmelen. De droge kastanjes zijn natuurlijk het mooiste, want die glimmen altijd zo mooi.

knutselen met kastanjes

Prachtige glimmende kastanjes

Neem de kastanje en steek er een oneven aantal satéstokjes in. Als je een oneven aantal neemt (5 – 7 – 9) gaat straks tijdens het weven de wol mooi om en om tussen de satéstokjes door. Als je een even aantal stokjes gebruikt komt het weef patroon niet goed uit, dus let op! Zorg dat je de scherpe puntje recht in de kastanje drukt. Soms is dat best moeilijk, misschien kan je eerst een klein gaatje in de kastanje prikken met een prikpen o.i.d.
kastanje spinnenweb

Een oneven aantal sateprikkers in de kastanje

herfst kastanjes spinnenweb

Een mooi groot spinnenweb

Maak nu de wol vast aan één satéstokje en weef de wol om en om tussen de stokjes door. Als je de wol strak om de kastanje heen weeft, krijgt je spinnenweb een mooie dichte structuur. Als je wat losser weeft blijven er stukjes open en heb je ook iets minder wol nodig. Als de wol verschuift zou je de wol 1x om elk stokje heen kunnen wikkelen. De spinnenweb draden blijven zo iets beter op hun plek tussen de stokjes zitten. Kijk naar de foto’s hoe het herfst spinnenweb er uiteindelijk uit gaat zien. Wat een prachtig resultaat!
kastanje spinnenweb knutselen

Mooi geweven spinnenweb

Knutsel tip voor dit kastanje spinnenweb:
Voor het waarderen van dit artikel klik je hieronder op een ster. Dank je wel!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 van 5)
Laden...

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.