Sneeuwpop knutselen door kleurplaat te beplakken

In de winter hoort een sneeuwpop er natuurlijk bij. Deze sneeuwpop knutselen gaat heel gemakkelijk. Een kleurplaat hoef je niet altijd in te kleuren. Het is ook erg leuk om een kleurplaat te beplakken met bijvoorbeeld vilt, glitter of stukjes gescheurd papier. In dit voorbeeld hebben we een mooie sneeuwpop kleurplaat gevonden en hem tot leven laten komen!

Bekijk hier al onze Winter Thema knutsel ideeën.

Sneeuwpop knutselen? Zo ga je te werk:

Voor dit knutselwerkje heb je een kleurplaat van een sneeuwpop nodig. Je kunt deze van verschillende leuke kleurplaat websites downloaden of misschien heb je wel een kleurboek waar een mooie sneeuwpop in te vinden is. Print of kopieer hem op gekleurd papier voor een extra leuk effect.

Let op! Laat de potloden in de kast liggen. Ga in plaats daarvan aan de gang met stukjes gescheurd papier, glitter of vilt. Beplak de sneeuwpop met allemaal mooie zelf gemaakte versiering. Natuurlijk moeten er op een echte sneeuwpop ook plukjes watten als sneeuw gebruikt worden.

sneeuwpop knutselen

Kleurplaat op bruin papier geprint

Laat de kindjes hun eigen fantasie gebruiken. Je kunt eventueel als stukjes wol, watten, gescheurd papier, glitter voor de kinderen klaar leggen.

sneeuwpop knutselen

Laat de kinderen hun fantasie gebruiken

Je kunt deze techniek natuurlijk voor meerdere thema’s gebruiken in dit geval winter. Maar gebruik in voor de lente een kleurplaat van bijvoorbeeld een schaapje en laat de kindjes deze met wol beplakken.

sneeuwpop knutselen

Een groene kleurplaat waarop het sneeuwt

Wat vind jij van dit knutsel idee? Laat het weten door hieronder op een ster te klikken:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van 5)
Laden...

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.