Hondenpoot afdruk maken

Ook voor een katten, poezen of andere huisdieren kan dit artikel worden gebruikt om een mooie pootafdruk te maken. Bij het schrijven van dit artikel is dierendag net achter de rug, maar neemt niet weg, dat dit hondenpoot afdruk maken artikel ook voor andere dagen en gelegenheden gebruikt kan worden. Voor het maken van een mooie herinnering aan jouw trouwste huisdier. Als je de pootafdruk uiteindelijk hebt gemaakt kan hij ook gebruikt worden voor een maken van een mooi zilveren sieraad. Kijk op afdrukset.nl wat de mogelijkheden zijn. Een voorbeeld van een zilveren hanger zie je hieronder.

hondenpoot afdruk maken
Zilveren hanger met een echte pootafdruk

Hondenpoot afdruk maken in klei of met inkt? 

Wil je met klei of inkt aan de gang, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Hoe kleiner het pootje hoe beter het resultaat in klei zal zijn. Bij grotere pootjes moet de poot harder in de klei worden gedrukt, omdat de oppervlakte van de poot groter is. Bij grotere pootjes (meestal honden) zou ik inkt adviseren of een kant en klare hondenpoot afdrukset kopen.

Bij grotere pootjes zal het resultaat van klei minder zijn. Het oppervlak van de poot kussentjes is groter, waardoor er harder in de klei moet worden gedrukt om een mooi resultaat te krijgen.

Voor het maken van een pootafdruk in klei gebruik je reguliere speelklei die in elke hobby winkel te verkrijgen is. Rol de klei uit in een plak van ongeveer 2 cm. Houd het pootje stevig vast en druk deze in de klei, het beste is als je huisdier zelf op de klei staat, maar je moet hierbij natuurlijk wel helpen. Je kunt voorzichtig het pootje wat dieper in de klei drukken. Bekijk ook ons artikel hoe je voor kindjes een handafdruk in brooddeeg kunt maken. Dit kan je ook voor je huisdier pootafdruk gebruiken.

Met inkt of verf is een hondenpoot afdruk maken wat meer “gedoe” Als je zonder inkt een mooie afdruk wilt maken, koop dan deze inktloze pootafdrukset voor dieren. Gebruik niet giftige verf, bijvoorbeeld plakkaatverf of vingerverf en smeer hier de poot van je huisdier goed in. Houd de poot goed vast (zodat deze niet verschuift) en druk de poot op het papier. Laat de poot niet staan, maar haal deze snel weer van het papier af. Zo krijg je het beste resultaat.

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.