Hondenpoot afdruk maken

In dit artikel lees je hoe je een mooie hondenpoot afdruk maken kunt. Eerst moet je bepalen of je met klei of vingerverf aan de slag wilt gaan. Hoe kleiner het pootje hoe beter het resultaat in klei zal zijn. Bij grotere pootjes moet de poot harder in de klei worden gedrukt, dit omdat de oppervlakte van de poot groter is. Bij grotere pootjes (meestal honden) zou ik vingerverf adviseren. Als je geen geklieder met verf wilt hebben kan je natuurlijk ook een kant en klare hondenpoot afdrukset kopen. Een resultaat gemaakt met de kant en klare afdrukset is hieronder te zien.

Een prachtige gedetailleerde pootafdruk gemaakt met speciale inktloze afdrukset

Afdruk in klei of met verf?

Voor het maken van een pootafdruk in klei gebruik je reguliere speelklei die in elke hobby winkel te verkrijgen is. Rol de klei uit in een plak van ongeveer 2 cm. Houd het pootje stevig vast en druk deze in de klei, het beste is als je huisdier zelf op de klei staat, maar je moet hierbij natuurlijk wel helpen. Je kunt voorzichtig het pootje wat dieper in de klei drukken. Bekijk ook ons artikel hoe je voor kindjes een handafdruk in brooddeeg kunt maken. Dit kan je ook voor je huisdier pootafdruk gebruiken.

Bij grotere pootjes zal het resultaat van klei minder zijn. Het oppervlak van de poot kussentjes is groter, waardoor er harder in de klei moet worden gedrukt om een mooi resultaat te krijgen.

Met verf is een hondenpoot afdruk maken wat meer “gedoe” Als je zonder inkt een mooie afdruk wilt maken, koop dan deze inktloze pootafdrukset voor dieren. Gebruik niet giftige verf, bijvoorbeeld plakkaatverf of vingerverf en smeer hier de poot van je huisdier goed in. Houd de poot goed vast (zodat deze niet verschuift) en druk de poot op het papier. Laat de poot niet staan, maar haal deze snel weer van het papier af. Het is het beste als je meerdere afdrukjes maakt. De verf wordt zo steeds dunner en je kunt vervolgens het mooiste resultaat uitkiezen. Vergeet niet de poot van je huisdier goed schoon te maken.

Echte hondenpoot afdruk in zilver

Gebruik dit artikel voor alle huisdieren om een mooie pootafdruk te maken. Bij het schrijven van dit artikel is dierendag net achter de rug, maar neemt niet weg, dat dit hondenpoot afdruk maken artikel ook voor andere dagen en gelegenheden gebruikt kan worden. Voor het maken van een mooie herinnering aan jouw trouwste huisdier. Als je de pootafdruk uiteindelijk hebt gemaakt kan hij ook gebruikt worden voor een maken van een mooi zilveren gedenksieraad hond. Kijk op afdrukset.nl wat de mogelijkheden zijn. Een voorbeeld van een zilveren hanger zie je hieronder.

hondenpoot afdruk maken
Zilveren hanger met een echte pootafdruk

One thought on “Hondenpoot afdruk maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.