Moederdag fotolijstje knutselen van foam

Knutselen voor moederdag. Hier zie je hoe je een fotolijstje van foam kunt maken. Een leuk Moederdag knutselidee, dat je zo makkelijk of moeilijk kunt maken als je zelf maar wilt. Deze Moederdag knutsel is ook geschikt voor de peuters.

Moederdag fotolijstje van foam mozaïek, hoe maak je dit?

  • Voor dit Moederdag fotolijstje heb je natuurlijk een leuke foto nodig, lijm, een schaar en vellen foam, die kun je kopen bij Zeeman of Action.
  • Plak de foto op een stuk stevig karton van een doos. Je kunt het foto lijstje zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ik heb een rechthoekige vorm van het foto lijstje gemaakt, maar je kunt het fotolijstje ook in bv de vorm van een hart, bloem of vierkant maken.
  • Knip van het foam stroken en knip van die stroken weer vierkantjes als stukjes mozaïek.
  • Je kunt de vierkante stukjes foam meteen om de foto op het karton plakken, je kunt ook eerst een vel foam over het karton plakken waaruit je een gat knipt waar de foto zit, zo is de achtergrond wat mooier, maar dat hangt er ook weer vanaf wat voor soort karton je gebruikt.
  • Je kunt op de achterkant van het Moederdag fotolijstje een driehoek karton plakken, zodat je het fotolijstje neer kunt zetten. Je kunt ook met een schaar of prikpen twee gaatjes in de bovenkant van het Moederdag fotolijstje prikken en daar een draad doorheen rijgen en vast knopen. Op deze manier kan het Moederdag fotolijstje een mooi plekjes aan de muur of aan een handvat van een kastje of deur krijgen.
  • Dit foto lijstje kun je knutselen voor Moederdag, maar natuurlijk ook knutselen voor Vaderdag en voor Valentijnsdag.

knutselen voor moederdag

Knutsel je dit fotolijstje voor valentijnsdag, knip het karton dan in de vorm van een hart. Knutsel je dit fotolijstje voor Vaderdag, dan kun je het karton ook in de vorm van een auto knippen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.