Hyacint van eierdoos als lente knutsel

Met dit leuke lente knutsel idee maken we deze keer een mooie hyacint van een eierdoos. Zo kort na Pasen hebben we vast nog wel wat eierdozen over. Verzamel chenilledraad, crêpepapier of vliegerpapier en ga aan de slag. Bekijk hier onze lente categorie.

Zo knutsel je dit lente knutsel:

  • Zorg dat je een poosje van te voren al begint met het sparen van de lege eierdozen. Wij hebben een 10 eieren eierdoos gebruikt om een mooi groot resultaat te krijgen, maar natuurlijk kan je ook van een 6 eieren eierdoos een mooie hyacint knutselen.
  • Begin met het schilderen van de eierdoos, bijvoorbeeld in de kleur blauw. Natuurlijk gebruik je de kleuren van een hyacint, bijvoorbeeld roze, wit of lila.
  • Neem wat vliegerpapier of crêpepapier om op te vouwen of te verkreukelen en deze tussen de openingen van de eierdoos te plakken. Gebruik goede hobbylijm, zodat de bloemetjes niet loslaten.
  • Plak de eierdoos op een stuk A4 papier of ander stevig karton. Met een stukje chenilledraad maak je een steel en van een stuk groen karton knip je de blaadjes van de hyacint.

TIP: Dit idee kan ook als cadeau idee gebruikt worden voor Moederdag. Je zorgt er dan voor dat de eierdoos nog opengemaakt kan worden. In de eierdoos verstop je een klein cadeautje voor mama.
TIP: Dat ruikt lekker! Gebruik een beetje parfum van papa of mama om de hyacint een echt luchtje te geven. (wel eerst even vragen).

 

lente knutselen lente knutselen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.