Hart knutselen voor moederdag

Leuke knutsel ideetjes voor Moederdag vind je hier. Verras je moeder met dit leuke Moederdag cadeau, zelf geknutseld. Een hart knutselen van stukjes cd of dvd. Het is niet een hele ingewikkelde Moederdag knutsel, maar het resultaat mag er wezen.

Hart knutselen voor Moederdag, hoe maak je dit?

  • Je hebt nodig een deksel van een doos, bv een schoenendoos of van een oude puzzeldoos waarvan de puzzel niet meer compleet is. Bewaar stevige en mooie deksels van dozen, je kunt er hele mooie kunstwerkjes in maken, de deksel is dan het lijstje en het ziet er meteen heel professioneel uit.
  • Je hebt ook nodig verf, houtlijm, oude dvd’s of cd’s en een schaar of kniptang.
  • Schilder de deksel aan de binnenkant rood. Je kunt de binnenkant van de deksel natuurlijk ook een andere kleur geven.
  • Laat de verf goed drogen. Ondertussen dat de verf aan het drogen is kun je de oude dvd’s of cd’s knippen. Je kunt dit met een kniptang doen, of je kunt de dvd’s of cd’s even in heel warm water liggen en daarna knippen met een schaar. Ga je deze Moederdag knutsel maken met een grote groep jongere kinderen is het misschien handig om de dvd’s van te voren al te knippen. Dit is best even een werkje.
  • Als de verf in de deksel goed droog is kun je er met potlood een hart in tekenen. Plak het hart vol met stukjes dvd of cd. Ik heb hiervoor houtlijm gebruikt, dit is sterk en droogt doorzichtig op. Er ontstaat nu een mooi mozaïek hart van stukjes dvd of cd.
  • Je kunt bovenin de deksel twee gaatjes prikken met een prikpen of schaar en daar een stukje touw doorheen rijgen en knopen, zo kan dit Moederdag cadeau een mooi plekje aan de muur of aan een handvat van een kastje of deur krijgen.
  • Je kunt in plaats van een hart ook een andere vorm tekenen, bv een bloem of vlinder.

hart knutselen voor moederdag hart knutselen voor moederdag

Je kunt dit mooie hart ook knutselen voor je valentijn op Valentijnsdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.