Moederdag windlichtje

Maak deze schattige windlichtjes van een leeg glazen potje als Moederdag knutselideeen. Een leeg appelmoes potje of babyvoeding potje is vaak gemakkelijk bij elkaar te sparen of te vragen. Voor nog meer leuke Moederdag ideeën kijk je in onze moederdag knutsel categorie.

Zo maak je deze Moederdag knutselideeen windlichtjes:

  • Begin ruim van te voren al met het verzamelen van de lege glazen potjes. Vraag ouders of ze deze apart willen houden en mee naar de opvang of school willen nemen.
  • Zorg dat de potjes goed schoon zijn anders zit het geheel er natuurlijk niet zo fris uit. Vaak hebben de ouders de potjes al gewassen. Vraag anders voor gewassen potjes.
  • Knip nu een strook crêpepapier, dat om het potje heen geplakt kan worden. Voordat je het crêpepapier op het glazen potje plakt kun je er vormpjes in knippen in dit geval een hartje.
  • Smeer een glazen potje op een paar punten in met alleslijm of houtlijm (oppassen! droge houtlijm gaat niet meer uit de kleren en daar is mama dan net weer niet blij mee) en rol nu het crêpepapier om het potje heen. Voor het mooiste effect zorg je, dat je lijm gebruikt die doorzichtig opdroogt.
  • Scheur stukjes crêpepapier van een andere kleur en plak deze in het uitgeknipte vormpje ook op het glazen potje
  • Je kunt het potje ook versieren met kraaltjes of glitterlijm. Gebruik veel verschillende kleuren voor een mooi Moederdag knutselideeen effect 🙂
  • Tot slot strooi je wat (gekleurd) decoratiezand op de bodem van het potje en plaats je een waxinelichtje in het potje.

Wat zal mama dit een mooi moederdagcadeau vinden!

TIP: Je kunt het windlichtje nog mooi inpakken en natuurlijk is dit ook een leuk idee om met Valentijnsdag te knutselen.

Wil je mama een zilveren sieraad geven met bijvoorbeeld een handafdruk of voetafdruk van jezelf, dan raden we je aan om op de website van Afdrukset.nl te kijken voor heel veel prachtige mama sieraden.

 

moederdag knutselideeen moederdag knutselideeen moederdag knutselideeen moederdag knutselideeen moederdag knutselideeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.