Moederdag hart knutselen van doosjes

Moederdag hart knutselen, een hart van doosjes gevouwen uit vouwblaadjes. Dit mooie hart van doosjes gemaakt van vouwblaadjes kreeg mijn dochter van haar vriendin met Valentijn. Ik wil dit kunstwerk graag met jullie delen. Ik vind het ook wel een leuk Moederdag knutsel idee.

Moederdag hart knutselen van doosjes.

  • Voor dit Moederdag cadeau heb je vouwblaadjes nodig. Je kunt zelf kiezen welke kleuren, of gebruik de lievelings kleuren van degene voor wie het hart wordt. Je hebt ook een schaar, lijm en touw nodig.
  • Vouw een vouwblaadje zo zodat er 16 vierkantjes ontstaan. Knip de hoekjes in, kijk even naar de voorbeeld foto hieronder.
  • Vouw de hoekjes om en plak ze vast. Als het goed is heb je nu een doosje.
  • Voor dit hart voor Moederdag heb je 27 doosjes nodig.
  • Plak de doosjes op elkaar in de vorm van een hart. Maak twee gaatjes in de bovenste twee doosjes, zodat je daar een draad door kunt rijgen en het hart kunt ophangen.
  • Je kunt om je hart nog mooier te maken, allemaal briefjes met lieve boodschapjes aan je moeder in het hart plakken. Je kunt het hart ook nog met glitter bestrooien of met steentjes of diamantjes beplakken.

moederdag hart knutselen moederdag hart knutselen moederdag hart knutselen

Je kunt het hart zo groot of klein maken als je zelf wilt. Je kunt kleine of grote vouwblaadjes gebruiken. Dit hart is gemaakt van 27 doosjes, gemaakt van vouwblaadjes, maar je kunt natuurlijk ook een hart van minder doosjes maken.

Je kunt het hart voor Moederdag maken of voor Valentijn. Je kunt het hart ook samen maken met de hele klas, misschien voor de juf of meester. Iedereen vouwt een doosje van een vouwblaadje en schrijft er een berichtje in voor de juf of meester en plak dan het hart in elkaar. Leuk voor meester of juffendag. Je kunt het hart ook in de klas ophangen en er briefjes met opstekers aan elkaar in leggen.

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.