Olympische vlam knutselen

Deze olympische vlam knutselen doe je gemakkelijk met gekleurd karton en wat knip en plak werk. De vlam past perfect in een Olympisch knutsel thema. Dit Olympische vuur hoor natuurlijk bij de winter of zomer spelen.

Ook een olympische vlam knutselen?

  • Zorg dat je een aantal vellen stevig gekleurd karton bij de hand hebt. Wij hebben grijs gekozen voor het handvat en oranje en geel voor de vlammen.
  • Rol voor het handvat van de olympische fakkel het donker gekleurde karton op tot een pijlvormige punt. Zorg dat je hem rondom niet helemaal dicht maakt, maar laat een V-vorm open, zodat je het vuur er mooi door kunt zien.
  • Van het oranje en geel gekleurde karton knip je nu de vlammen. Het is handig om een vlammen patroon met potlood te tekenen en dan een aantal vellen karton op elkaar te leggen. Zo hoef je maar één keer te knippen en heb je meteen meerdere vlammen.
  • Het uitgeknipte olympisch vuur schuif je nu over elkaar heen en plak je aan elkaar. Je kunt eventueel ook een niet tang gebruiken, je bent dan wat sneller klaar.
  • Ten slotte plak of niet je de vlammen aan de binnenkant aan het handvat vast.

 

olympische vlam knutselen IMG_0586 olympische vlam knutselen

Olympische vlam knutselen TIP: Met wat confetti of krul papier kan je rondom de vlammen nog wat extra slierten plakken, zo lijkt het net of de vlam echt in de wind beweegt.

 

 

Save

Save

Save

Save

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.