Paasmandje weven met wol

Het is alweer bijna Pasen. Gezellig de paasboom versieren met zelfgemaakte paas knutsels en op zoek naar chocolade paaseitjes! Voor die chocolade paaseitjes kun je een leuk paasmandje knutselen. Je kunt een paasmandje maken van chenilledraad, een bordje, de onderkant van een sap pak, je kunt ook een paasmandje weven van wol. Lees verder hoe je dit Paas knutsel moet maken. Klik hier als je een Paasmandje met chenilledraad wilt weven.

Hier zie je hoe we deze paas knutsel maken:

  • Teken een cirkel op het vel karton en teken daarin een kleinere cirkel. Je kunt hiervoor bv de omtrek van een bord en de omtrek van een kopje gebruiken. Knip de grote cirkel uit, kijk goed naar de voorbeeld foto hoe je dan verder moet knippen.
  • Let wel goed op dat je een oneven aantal strookjes aan de cirkel hebt, anders kun je niet weven! Duw de strookjes iets omhoog en begin met weven. Je kunt het begin van de wol om een strookje knopen. Als je de ruimt tussen de strookjes groter knipt, dan kun je de stroken meer omhoog duwen en wordt je paasmandje iets hoger. Om je paasmandje af te maken lijm je er een hengsel van karton aan.

En nu op zoek naar de paaseitjes om je paasmandje mee te vullen. Laten we hopen dat de paashaas gul is geweest.

TIP: Als Pasen weer voorbij is kan je het mandje nog steeds gebruiken om andere snoepjes in te bewaren.

SAM_1790 SAM_1832 SAM_1833 SAM_1835 paas knutsel SAM_1862 SAM_1888

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.