Paasei ornament zelf maken

Dit prachtige Paasei ornament om zelf te knutselen is geschikt voor de wat oudere kinderen. Ik ben er wel even mee bezig geweest, maar het eindresultaat is super mooi geworden al zeg ik het zelf. Je kunt hier op onze site nog meer ideetjes voor paasversiering vinden.

Dit Paasei ornament zelf knutselen? Hieronder zie je hoe:

  • Maak een beetje behanglijm aan in een schaaltje en laat de lijm even inwerken.
  • Blaas een ballon een klein stukje op en leg een knoopje in het tuitje van de ballon. Je kunt de ballon een beetje kneden in een ei vorm. Als je het leuk vindt kun je ook eerst twee paaseitje door het tuitje van de ballon wurmen en dan de ballon opblazen.
  • Haal een stukje wol door de behanglijm en plak de wol op de ballon net als papier mache, je kunt ook behanglijm op de ballon smeren en daar overheen de wol plakken en daarna nog wat behanglijm op de ballon smeren. De wol moet wel goed zijn doordringt met behang plaksel. Plak de ballon helemaal vol, maar let op dat je nog wel een paar stukjes ballon ziet.
  • Laat de wol heel goed drogen, dit kan best twee dagen duren. Prik dan de ballon lek en haal de ballon tussen de wol uit. Kneed de wol een beetje in vorm en klaar is je paasei.
  • Maak een lintje vast aan je paaseieren en hang ze samen in een Paasei ornament op. Prachtig!

Vrolijk Pasen. Hieronder zie je een aantal foto’s van het eindresultaat en dat mag er wezen al zeggen we het zelf….

paasei ornament SAM_5686 paasei ornament paasei ornament paasei ornament paasei ornament paasei ornament paasei ornament

 

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.