Paasei en kuiken van mozaiek

Paasei en kuiken van mozaiek van vierkante stukjes foam. Het lijkt net mozaïek en het is een leuke en niet zo moeilijke paasknutsel met een heel verrassend resultaat. Je kunt op deze manier ook andere figuren maken van foam mozaïek.

Paasei en kuiken van mozaiek stukjes foam

  • Voor dit paas knutsel werkje heb je foam vellen, lijm, een gekleurd vel papier, een potlood en een schaar nodig.
  • Knip de kleurtjes foam die je wilt gaan gebruiken voor het knutsel werkje in blokjes. Hier hebben we wit, geel, groen en blauw gebruikt. Hoe groter de blokjes, hoe simpeler je het knutsel werkje kunt maken.
  • Neem voor de ondergrond een gekleurd vel papier. Ik heb gekozen voor goud.
  • Teken met potlood de vorm van het paasei en het kuikentje en beplak de delen van de tekening met de juiste kleuren vierkantjes foam. Voor sommige stukjes tekening zul je de vierkantjes iets kleiner moeten knippen of kun je de vierkantjes doorknippen, zodat er driehoekjes ontstaan.

paaskuiken knutselidee paaskuiken knutselidee

 

 

Je kunt deze paas knutsel zo simpel maken als je zelf wilt. Je kunt bv ook alleen een paasei tekenen en het met twee verschillende kleuren vierkantjes en driehoekjes beplakken.

Deze leuke paasknutsel, paasei met kuiken van foam mozaïek, verdiend wel een mooi plekje bij de paas boom, op het prikbord of op de schoenendoos waar het paasontbijt in zit. Bij onze dochter op school versieren ze allemaal een schoenendoos met daarin een paasontbijt en geven dit aan elkaar. Misschien een leuk idee?

De foam vellen kun je vinden bij Zeeman en Action.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.