Roodborstje knutselen van een papieren bordje

Een leuk winter knutsel idee. Een roodborstje knutselen van een papieren bordje. Heb je geen roodborstjes in de tuin, dan het je straks een heel mooi roodborstje in huis.

Roodborstje knutselen van een papieren bordje,

  • Je hebt nodig een papieren bordje, bruine verf, rood, oranje en wit papier, lijm en een schaar.
  • Schilder het witte papieren bordje bruin en laat het goed drogen.
  • Knip het rode papier in stroken, de stroken in vierkantjes en de vierkantjes knip je weer doormidden, zodat het driehoekjes worden.
  • Als het bordje droog is plak je de rode driehoekjes op de buik, borst van het roodborstje. Begin onderaan met het plakken van de rode driehoekjes en plak de rij erboven de driehoekjes een stukje over de onderste driehoekjes en ga zo door.
  • Knip van oranje papier nog een snaveltje voor het roodborstje en van wit papier de ogen en lijm ze op het bordje. Nu is je roodborstje af. Geef het een mooi plekje op je prikbord of voor het raam.

roodborstje knutselen

 

roodborstje knutselen

En vergeet niet de vogeltjes te voeren in de winter. Je kunt een pinda slinger rijgen, je kunt vetbollen ophangen, je kunt dennenappels vullen met pindakaas en door de vogelzaadjes rollen en ophangen. Kijk maar eens bij onze winter knutsel dennenappels met vogelvoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.