Pompoen van wol maken

Van een stuk stevig karton en veel wol kun je heel gemakkelijk een mooie zachte pompoen van wol zelf maken. Dit knutselwerkje is geschikt voor de wat grotere (geduldigere) kinderen. Leuk als binnenactiviteit voor in de winter. Bekijk hier nog meer leuke winter knutsel ideeën.

Zo maak je deze pompoen van wol:

  • Knip twee cirkels uit een stevig stuk karton. Hoe groter de cirkel hoe groter de pompoen, maar let op als je de cirkels te groot maakt moet je wel heel veel wol hebben. In het midden van de cirkels knip je een gat dat vrij groot is. Je gaat de cirkels namelijk omwikkelen met de wol en als je het gat te klein maakt past er niet zo veel wol om de cirkels en wordt je pompoen te dun en niet zo mooi.
  • Leg de twee cirkels op elkaar en begin met een stuk wol de twee cirkels te omwikkelen. De wol moet steeds weer door het gat in het midden gewikkeld worden. Je kunt bijvoorbeeld een stukje dun dubbelgevouwen stukje karton als naald gebruiken. Het gaat ook sneller als je twee of drie stukken wol tegelijk gebruikt om te wikkelen. Ook geeft het een leuk effect als je verschillende kleuren wol gebruikt.
  • Als je geen wol meer door het gat van de cirkels kunt krijgen ben je bijna klaar met je pompoen. Knip aan de buitenkant de wol door midden, zodat je de twee kartonnen cirkels weer kunt zien. Je knipt dus eigenlijk tussen de twee kartonnen cirkels. Als je rondom de wol open hebt geknipt neem je een stuk stevig touw om een paar keer rondom, tussen de cirkels, te wikkelen. Maak een hele stevige knoop en laat een stukje touw over, zodat je hier de pompoen aan kunt ophangen.
  • Als laatste knip of scheur je de twee kartonnen cirkels weg en knip je de pompoen nog een beetje bij, zodat hij mooi gelijk en rond wordt.

 

Pompoen van wol

Kartonnen naald

Pompoen van wol

Wol wikkelen

Pompoen van wol

Vormpjes helemaal met wol ingewikkeld

Pompoen van wol

Knippen

Pompoen van wol

Het resultaat

Pompoen van wol

Lekker zacht

Save

Save

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.