Vlinder vouwen van tijdschrift blaadjes

Gooi je oude tijdschriften niet weg, maar gebruik de blaadjes om er een mooie vlinder van te vouwen. Je hebt twee A4 blaadjes nodig om deze vlinder vouwen. Deze vlinder past leuk in een zomer knutsel thema als de vlinders buiten weer overal te zien zijn. Dit knutsel werkje is geschikt voor de wat kleinere kindjes.

Ook deze vlinder vouwen? Zo moet het:

  • Scheur voorzichtig twee blaadjes uit een tijdschrift en vouw ze allebei op als een harmonica. Een in de breedte richting de andere in de lengte richting. Kijk naar de foto’s hieronder voor het voorbeeld.
  • Plak de lange kant nu vast aan de korte kant. Je lange zijde worden de bovenkant van de vleugels en de korte zijde van het papier worden de onderkant van de vlinder vleugels.
  • Als de lijm goed droog is trek je de vleugels aan de uiteinden voorzichtig uit elkaar, zodat de vlinder vorm ontstaat.
  • Knip nu voorzichtig de bovenvleugels een beetje rond. Begin om met een kleine strookjes te knippen om te kijken hoe de vlinder er uit gaat zien. Je kunt net zo lang bijknippen tot je de vlinder er mooi uit vind zien.
  • Bind rondom het midden een touwtje, zodat je de vlinder ergens aan kunt ophangen. Maak er heel veel en hang ze overal op in de klas.

Bewaar je vlinder bij je lente of zomer knutsel verzameling.

Vlinder vouwen

Bladzijde gevouwen als harmonica

Vlinder vouwen

De twee delen vast gelijmd

Vlinder vouwen

Vlinder op bloemen

vlinder vouwen

Vlinder gemaakt van tijdschrift

Vlinder vouwen knutsel tip: Het is natuurlijk ook mooi om gekleurd vouwpapier te gebruiken om deze vlinder te vouwen. Maak veel vlinders van veel verschillende kleuren, wat zal dat gezellig staan als je ze allemaal voor het raam hangt. Je kunt meerdere vlinders aan één touwtje vastknopen.

Wil je echte vlinders naar je tuin lokken? Leg een in stukjes gesneden citroen, sinaasappel of een klein bakje met opgelost suiker (suikerwater) buiten. Tijdens het vlinderseizoen zullen de vlinders hierop afkomen om er met hun krultong van te eten. Je laat ze natuurlijk rustig eten en vangt ze niet kijken mag!

One thought on “Vlinder vouwen van tijdschrift blaadjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.