Trots als een Vaderdag pauw

Natuurlijk ben je trots op papa en met Vaderdag ben je helemaal trots als een pauw. Knutsel deze mooie Vaderdag pauw voor hem. Kijk hier voor meer Vaderdag knutsel ideeën. De kindjes moeten wel aan de slag met vouwen. De veren zijn niet zo moeilijk te vouwen en met het lichaam van de pauw moet je misschien even helpen.

Zo knutsel je deze Vaderdag pauw:

  • Voor de veren van de pauw begin je met verschillende kleuren vouwblaadjes. Knip de vouwblaadjes in een rechthoek en vervolgens dubbel. Vouw een brede en smalle kant, zodat de veren op een pijl lijken. Kijk goed naar de foto’s voor een voorbeeld de veren zijn zeker niet moeilijk om te vouwen. Leg een paar voorbeelden voor de kindjes neer.
  • Voor de veren heb je aan 6 blaadjes genoeg, maar natuurlijk mogen het er ook meer zijn. Als je van de vouwblaadjes genoeg veren hebt gevouwen maak je het lichaam.
  • Het lichaam van de pauw vouw je soortgelijk, maar deze vouw je van een vierkant vouw blaadje. Ook hier kijk naar de foto hoe de vouwen lopen. Het is makkelijker dan je denk.
  • Leg nu alles netjes neer op een gekleurd papier en zorg dat de veren een beetje uitsteken. Als je tevreden bent, lijm je de veren vast. Je kunt eventueel ook een niet tang gebruiken.
  • Als laatste leg je het lichaam over de veren heen en lijm je deze vast. Als laatste plak je een wiebel oogje op het kopje en knip je van een stukje papier de pootjes uit.
  • Schrijf een mooi gedichtje voor papa en eindig met “Zo trots als een Pauw op jou”.
vaderdag pauw

het begin van de veren

vaderdag pauw

Niet de veren vast

vaderdag pauw

Zo trots als een pauw

Knutsel TIP: Natuurlijk kun je dit knutselwerkje van een pauw ook knutselen voor iemand waar je trots op bent. En hoe kun je dat nu beter laten merken dan met deze trotse pauw.

 

Save

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.