Papa is een kei

Wie is er een kei? Natuurlijk je vader! Geef je vader voor Vaderdag een mooi geschilderd plankje met gekleurde keitjes en hij weet meteen dat hij een kei lieve vader is! Hieronder vind je de volledige beschrijving van dit Vaderdag kei plankje. Kijk hier voor meer knutsel ideeën in onze Vaderdag categorie.

Zo maak je dit Vaderdag kei plankje:

  • Zoek een aantal kleine (of 1 grote) kei. Maak ze met water goed schoon, zodat er geen los zand meer aan vast zit. Als de keitjes goed opgedroogd zijn kan je ze verven met plakkaat verf. Leg de aan één kant geverfde keitjes met de geverfde kant naar beneden in een lege eierdoos. Zo kun je gemakkelijk de andere kant verven, zonder dat je de natte verf vast hoeft te houden.
  • Neem een klein houten plankje, bijvoorbeeld MDF, zaag hem rond of vierkant en schilder dit ook. Bij het zagen eventueel hulp van een ouder iemand vragen. Wij hebben voor ons ronde plankje een decoupeerzaag gebruikt. Als het plankje niet zo dik is kan je eventueel ook een figuurzaag gebruiken.
  • Verf het plankje in verschillende mooie kleuren of in ieder geval een kleur die jij denkt die papa mooi vind.
  • Als de verf droog is lijm je de geschilderde keitjes vast op het plankje. Dit gaat het beste met houtlijm. Pas op want opgedroogde houtlijm krijg je niet meer uit je kleren. Als je wilt kan je er nog een briefje bij schrijven waarop staat: “Papa je bent een kei van een vader”.
vaderdag kei

Vaderdag keitjes

P1180742

vaderdag kei

Geschilderd Vaderdag plankje

vaderdag kei

Gekleurde Vaderdag keitjes

vaderdag kei

Gekleurde keitjes

Vaderdag kei knutsel tips: Wat als je nu geen geschikte keitjes kunt vinden! Neem de fiets en fiets even langs het tuincentrum. Als je zegt waar je de keitjes voor nodig hebt, mag je er vast wel een paar meenemen. Anders kun je ze er natuurlijk ook kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.