Een waaier van papier knutselen

De zomer is weer begonnen en het is warm buiten. Wat wil je dan? Juist een beetje verkoeling met behulp van deze zelf gemaakte waaier. Deze waaier knutselen? Met wat papier een schaar, perforator, naald, draad en splitpen kom je een heel eind. Bekijk onze zomer knutsel categorie pagina voor meer zomer knutsel ideeën.

Zo kun je deze waaier knutselen:

  • Teken met behulp van een pen en liniaal streepjes op het gekleurde A4 papier zoals op de foto is aangegeven. Maak bijvoorbeeld stroken die aan de onderkant ongeveer 1 centimeter breed zijn en uitlopen naar 2 centimeter breed. Zorg dat je stroken krijgt die van smal naar breed uitlopen, hierdoor krijgt de waaier vanzelf al zijn natuurlijke vorm. Teken de strepen om en om, zodat je een heel A4 papiertje kunt gebruiken zonder knipverlies.
  • Knip de stroken, gebruik bijvoorbeeld twee, of meerdere kleuren papier zodat je waaier er kleurig uit gaat zien. Hoe meer stroken hoe groter de waaier, maar ook hoe dikker de waaier wordt op het punt van de splitpen. In ons geval hadden we genoeg aan 2 A4 papiertjes.
  • Maak met behulp van een papier perforator gaatjes in het smalle gedeelte van de uitgeknipte strookjes. Leg alle strookjes op elkaar en steek de splitpen door het gaatje zodat alle stroken nu aan elkaar vast zitten. Je waaier is nu bijna klaar!
  • Als je wilt dat de brede uiteinde van de strookjes niet van elkaar los laten als je de waaier uit klapt, kan je met naald en draad de stroken aan elkaar vast maken. Dit is wel even een priegel werkje dus als de kindjes wat kleiner zijn moeten ze even geholpen worden. Zorg dat je niet in je vingers prikt. En nu maar hopen dat het lekker warm weer wordt in de zomer!

Waaier knutselen Waaier knutselen Waaier knutselen Waaier knutselen Waaier knutselen

Knutsel idee tips:
Zorg dat je papier niet te dun is, want anders kun je niet goed waaien met de waaier. Dus zeker stevig karton/papier gebruiken.
Smeer de waaier in met lijm en strooi er glitters over. Kijk hoe een mooi resultaat!

waaier knutselen

2 thoughts on “Een waaier van papier knutselen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.