Lieveheersbeestje knutselen

In de lente en zomer zijn er weer genoeg te vinden. Lieveheersbeestjes! Wij vertellen je hier hoe je van een kiezel en wat foam dit schattige lieveheersbeestje knutselen kunt. Kijk ook eens op onze dieren knutsel categorie pagina voor nog meer leuke dieren knutsel ideeën.

Wist je dat de larve van een lieveheersbeestje er heel bijzonder uitziet en ook helemaal niet op een lieveheersbeestje lijkt? In dit Wikipedia artikel wordt er veel verteld over het lieveheersbeestje. Er bestaan ook heel veel verschillende kleuren lieveheersbeestje. Vaak wordt er gezegd dat je de leeftijd van een lieveheersbeestje kunt zien door het aantal stippen op zijn rug te tellen. Dit zou wel heel mooi zijn, maar helaas een lieveheersbeestje wordt maar 1 jaar oud.

Ook dit lieveheersbeestje knutselen?

  • Verzamel tijdens een mooie wandeling in het bos (waar je de lieveheersbeestjes ook kunt zoeken) een aantal kiezels van ongeveer 3 tot 5 centimeter. Als je geen bos in de buurt hebt kan je in de buurt van je huis opzoek. Of even langs het tuincentrum. Als je het vraagt mag je er vast wel een paar kiezels meenemen. Let wel op dat je alvast een kiezel uitzoekt die de vorm van het lieveheersbeestje heeft. Kleine kiezels kleine beestjes en grote kiezels worden grote beestjes.
  • Om te beginnen schilder je met plakkaatverf de verzamelde kiezels (wel even goed wassen) in allemaal mooie kleuren. Het lieveheersbeestje wordt rood. Natuurlijk goed laten opdrogen.
  • Met gekleurd foam knip je de pootjes en vleugeltjes uit van het lieveheersbeestje. Zorg dat de verhoudingen goed kloppen met de kiezelsteen.
  • Gebruik hobbylijm om het foam op de kiezels vast te plakken.
  • Als laatste plak je nog wat wiebel oogjes op. Wat een leuk resultaat!

 

P1150480 Lieveheersbeestje knutselen P1150497 P1150500 P1150499 P1150518

Knutsel idee TIP: Op de laatste foto van dit lieveheersbeestje knutselen artikel zie je verschillende kriebelbeestje. Een sprinkhaan, kruisspin, naaktslak, lieveheersbeestje, vlieg en kever. Maak zelf zoveel mogelijk mooie kriebelbeestjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.