bloemen knutselen

Bij de lente en zomer horen bloemen knutselen, op een eenvoudige manier van papier. Bijvoorbeeld als knutselidee voor Moederdag, Vaderdag, Valentijn of als lente knutsel thema.

Zo kun je deze fleurige bloemen knutselen:

  • Gebruik stevig karton dat je in stroken van ongeveer 1 tot 2 centimeter knipt. Als je dik karton gebruik worden de bloemen mooier, maar is het wel wat moeilijker om te vouwen. Als je bredere stroken karton knipt, worden de bloemen ook groter.
  • Knip van een ander kleur karton het hart van de bloemen uit. Dit komt er op neer dat je een cirkel uitknipt.
  • Vouw nu de strook karton als een harmonica op, zorg dat de vouwen na ongeveer elke 1 centimeter gevouwen worden, vouw de strook papier helemaal op en plak dan het begin en het einde aan elkaar vast, zodat er een ronde gevouwen harmonica ontstaat. Even goed laten drogen.
  • Nu kan je voorzichtig de onderkant van de gevouwen harmonica naar binnen buigen en de bovenkant naar buiten vouwen. De bloem “klapt” nu op zijn plaatst. Deze kan de neiging hebben om weer naar binnen te springen, dus zet er bijvoorbeeld een glas op, zodat hij in vorm blijft liggen.
  • Nu smeer je het hart van de bloem in met lijm en plak je deze in het midden op van de bloem. Zet weer het glas op het hart en de bloem om vervolgens goed te laten drogen.
  • Maak verschillende bloemen in verschillende kleuren en plak deze samen op.
  • Van groen karton knip en vouw je de steeltjes en blaadjes, wees creatief plak de bloemen eens niet naast elkaar, maar laat ze over het papier “vliegen” nu lijkt het net alsof ze door de wind alle kanten op worden geblazen.

Knutselidee TIP: Zorg dat je van te voren de stroken papier al geknipt hebt, zodat de kinderen zich op het vouwen kunnen concentreren. Hoe breder de strook papier hoe groter de bloem.

Bloemen knutselenBloemen knutselenBloemen knutselenBloemen knutselenBloemen knutselenBloemen knutselenBloemen knutselenBloemen knutselenBloemen knutselen

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *