Bloemenkrans van eierdoos knutselen

Voorjaar, lente, zomer, bolletjes boven de grond, bomen vol in bloesem, lammetjes in de wei, mooie bloemen! Tijd voor een leuk lente knutsel idee. Van eierdozen kun je een hele mooie bloemenkrans knutselen. Kijk hier voor nog meer lente knutsel ideeën.

Werkbeschrijving van bloemenkrans knutselen:

  • Knip de eierdopjes van de eierdoos uit en knip daar bloemetjes van. Je kunt bloemetjes maken met ronde blaadjes, bloemetjes met puntige blaadjes, je kunt allemaal kleine knipjes geven, bedenk het zelf maar. Geef de bloemetjes een mooie kleur met verf en laat ze goed drogen.
  • Als de bloemetjes liggen te drogen kun je uit dik karton een krans knippen. Je kunt een groot bord en een kleiner bord voor de omtrek gebruiken. Wikkel de krans om met groene wol.
  • Als de bloemetjes droog zijn kun je ze in en op elkaar plakken en in de bloemetjes kun je nog een leuk papiertje of knopen plakken. Gebruik wel sterke lijm en hou de bloemetjes en knopen even goed aangedrukt. Je kunt ook een lijmpistool gebruiken.
  • Hang nog een lint aan je bloemenkrans en geef je lente knutselwerk, je bloemenkrans een mooie plekje aan de muur. Haal het voorjaar, de lente en de zomer in huis!

TIP: ook leuk om paaseitjes in de krans te verwerken, dan kan je de bloemenkrans ook als Paas thema gebruiken.

bloemenkrans knutselen

bloemenkrans knutselen

bloemenkrans knutselen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.