Paashaas van boomstam

Wat is Pasen zonder de paashaas, dat kan natuurlijk niet. Je kunt paashazen verven, schilderen, tekenen, vouwen, je kunt hem ook knutselen van een wc rol, maar je kunt ook een haas maken van een boomstam. Deze paashazen hebben we gemaakt met hulp van een hele handige opa en oma, een boom, verf en een kettingzaag. Na het omhakken van een boom, heeft mijn opa de boom in kleine stukken gezaagd en een paar mooie stukken boomstam apart gehouden en bewerkt met de kettingzaag tot de vorm van een haas.

Hoe maak je een paashaas van een boomstam?

  • Neem een boomstam of dikke boomtak van ongeveer 30-40 cm. Zaag de boomstam schuin af. Maak een inkeping in de schuine bovenkant met de zaag, zodat er twee oren van de haas tevoorschijn komen.
  • Schets de ogen, neus en oren op de schuine kant van de boomstam. Geef hem een mooi kleurtje met verf.
  • Als de verf op je paashaas aan het drogen is kun je op zoek gaan naar hele dunne takjes voor de snorharen van de paashaas.
  • Is de verf goed droog, schilder dan met zwarte verf of teken met watervaste stift de omtrek van de ogen, oren, neus en mond.
  • Gebruik houtlijm om de dunne takjes voor de snorharen vast te lijmen.
  • Geef je paashaas een mooi plekje onder de paasboom. Wil je je paashaas buiten zetten, geef hem dan nog even een goeie laklaag.

SAM_5699 SAM_5700 SAM_5741

Tip: Je kunt ook hele leuke kabouters maken van dikke takken die schuin afgezaagd zijn. Neem maar eens een kijkje bij de knutsel kabouter

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.