Vaderdag knutselidee. Pennenbakje van lege chips bus.

Dit leuke Vaderdag knutselidee is handig voor papa om zijn pennen of andere spulletjes in te bewaren, maar natuurlijk doe je er eerst een cadeautje in. Dus twee in één, een Vaderdag cadeauverpakking en meteen een pennenbakje.

Zo maak je dit Vaderdag knutselidee:

  • Bewaar de lege bussen waar chips in verpakt wordt. Let op dat je niet teveel chips eet, want er zitten erg ongezonde toevoegingen in chips. Dus eet met mate.
  • De lege chips bussen even kort omspoelen en dan met een doekje van binnen drogen en schoonvegen. Als je het water er te lang in laat staan, dan gaan ze lekken en lost het karton op, dus echt kort met warm water omspoelen en meteen leeg gooien en drogen. Bewaar het plastic afsluitklapje, hiermee kan je de bus afsluiten met het cadeau erin.
  • Zorg dat je een leuk Vaderdag inpakpapier of A4 papier met motiefje hebt. In de verschillende hobbywinkels is vaak leuk papier te koop. Als je geen papier wilt kopen, kan je natuurlijk ook een mooie tekening maken die je vervolgens om de chips bus heen wikkelt. Lijm de bus in met lijm en wikkel hier het inpakpapier of je tekening omheen.
  • Om dit leuke Vaderdag knutselidee een extra leuk effect te geven, knip je van een ander stuk karton met motiefjes of gekleurd karton een stropdas. Kijk goed naar de foto’s voor een voorbeeld. Plak de uitgeknipte stropdas vervolgens op de chips bus en versier de stropdas met knopjes of sterretjes of glitter.
  • Je hebt nu een origineel Vaderdag Knutselidee waar papa super blij mee zal zijn. Eerst een leuke verrassing met een cadeautje erin en daarna gebruikt hij je kunstwerk op zijn werk als pennenbakje.

Knutsel TIP: Natuurlijk schrijf je nog een lief Vaderdag gedichtje. Een paar mooie voorbeelden zijn hier te vinden.
Knutsel TIP: Kijk stiekem in de kast waar papa zijn stropdassen heeft hangen, je kunt van karton precies het patroon van een stropdas overnemen, zodat hij op jouw knutselwerkje zijn eigen stropdas terug kan herkennen.

Vaderdag Cadeau idee: Kijk eens op de website van Afdrukset.nl, ze maken mooie manchetknopen met een handafdruk of voetafdruk. IMG_8422 IMG_8416 IMG_8420 IMG_8417 IMG_8418

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.